Spania - Valencia şi Murcia

(Pagini) > > > Valencia şi Murcia

Valencia

Valencia este o regiune autonomă a Spaniei, aflată în estul ţării. De-a lungul secolelor a fost stăpânită de către musulmani. Aici se îtrepătrunde arhitectura evului mediu, cu cea modernă. Puteţi vizita numeroase castele, munţii din zona interioară, iar la sud, plajele superbe, cum ar fi Costa Blanca.

Valencia este cel de-al treilea oraş ca mărime al Spaniei şi se află pe Costa del Azahar (Litoralul florilor de portocali). Oraşul era  străbătut de apele râului Turia, care însă, în trecut, a produs numeroase inundaţii. Din acest motiv, în anul 1957, edilii oraşului a decis să modifice cursul natural al râului Turia pentru a putea scăpa de furia apelor învolburate. Cândva, Valencia era apărată de zidurile unei fortificaţii, din care astăzi nu a mai rămas decât poarta „Torres de Serranos” ce datează din secolul al XIV-lea. Cu siguranţă, merită să vizitaţi târgul din Valencia, în faţa căruia se înalţă clădirea care, cândva a adăpostit bursa de mătăsuri şi care este un frumos exemplu de arhitectură gotică. Cea mai veche biserică din Valencia, care datează din secolul al XIII-lea, a fost închinată Sfântului Ioan. Catedrala, cu turnul ei gotic cu 8 laturi, denumit Micalet, are o înălţime de 51 m. La finalul unui urcuş de 207 trepte, câte numără turnul, în faţa dumneavoastră se va deschide o panoramă superbă asupra întregului oraş. Centrul oraşului se află în „Plaza del Ayuntamiento”, poreclită de localnici „locul de sporovăială”, unde se găseşte şi primăria. Practic, oamenii obişnuiesc să vorbească aici despre orice.

Murcia

Provincia Murcia se află în sud-estul ţării, iar metropola de aici poartă numele  regiunii. Cuvântul „murcia” provine din limba latină, traducerea în limba română însemnând, dud. Aici, arbuştii şi frunzele de dud au reprezentat obiectul de comerţ, ca hrană pentru viermii de mătase, folosiţi la producerea mătăsurilor. Valencia beneficiază de o plăcută climă mediteraneană, respectiv ierni blânde şi veri uscate.