Spania - Transportul

(Pagini) > > > Transportul

Excursiile în Spania prin agenţii de turism

Cea mai simplă cale de a ajunge în Spania este prin intermediul unei agenţii de turism. Oferta este variată şi conţine o listă cuprinzătoare de staţiuni. Cele mai  îndrăgite locuri sunt destinaţiile de pe litoral, care oferă o gamă largă de hoteluri şi apartamente de lux, apă curată şi natură frumosă. Sunt populare Insulele Baleare, mai ales Ibiza şi Mallorca. În interiorul ţării cele mai vizitate oraşe sunt Madrid şi Barcelona.

Dacă veţi folosi serviciile agenţiior de turism, veţi ptea obţine un sejur de 12 zile cu demipensiune şi transport aerian plecând de la suma de 400Eur. Un concediu în Mallorca, cea mai mare dintre Insulele Baleare, puteţi obţine tot pentru 400Eur, cu trasport aerian, însă pentru un sejur de 8 zile cu demipensiune. Dacă vă decideţi să vă asiguraţi transportul pe cont propriu, o excursie similară, să zicem spre Costa Brava, care este cea mai apropiată de România, puteţi să o realizaţi la preţul de 260Eur, fără transport. Vă puteţi alege de asemenea, dintr-o serie de excursii exploratorii pe terioriul întregii Spanii.

Transportul pe cont propriu

Un bilet dus-întors  până la Madrid este circa 100Eur. Zborul durează aproximativ 4 ore, pe curse directe, însă majoritatea companiilor zboară cu escale intermediare. Drumul cu autobuzul durează mult mai mult. Biletul dus-întors este de circa 150Eur. Călătoria spre Spania cu trenul nu este simplă, întrucât nu exista tren direct.

Transportul în Spania

Transporturile în Spania sunt relativ accesibile, ţara având o infrastructura dezvoltată,  dar pe alocuri,natura creează dificultăţi. Transportul în comun cu autobuzul este extins, motiv pentru care, cu acesta puteţi ajunge la toate destinaţiile turistice.

Călătoria cu maşina prin Spania este desigur, cea mai răspândită. Şi aici ar trebui să vă informaţi în prealabil, în legătură cu regulile traficului rutier. Spre exemplu, dacă şoferul poartă ochelari, trebuie să aibă asupra sa ochelari de rezervă. În afară de permisul de conducere, în Spania este obligatorie şi Cartea Verde. În autoturism puteţi telefona numai cu ajutorul dispozitivului „hands free“. Autostrăzie sunt cu taxă (autopistas con peaje), dar există şi segmente gratuite. Acestea sunt marcate cu litera A sau E. Şoselele marcate cu N (carreteras nacionales) sunt şosele principale, unde viteza maximă admisă este de 100km/oră. Pe celelalte şosele se poate circula cu maxim 90km/oră. Dacă indicatoarele nu arată altceva, viteza maximă admisă în localităţi este de 50km/oră. Amenzile pentru încălcarea regulilor de circulaţie sunt destul de mari şi dacă cetăţeanul nu locuieşte în Spania, trebuie să achite amenda pe loc.

Transportul pe căile ferate este mai puţin dezvoltat decât cel cu auobuzul, însă adeseori, este mai luxos. Reţeaua feroviară de stat se numeşte Renfe.

În Spania, puteţi călători şi cu taxiul (SP-Servicio Publico). Transportul cu taxiul este sigur şi de regulă, veţi plăti pe numărul de km parcurşi.

De mulţi ani, Spania reprezintă o atracţie turistică, motiv pentru care în zonele de litoral au apărut numeroase aeroporturi, care în prezent sunt ăn număr de 48. Printre cele mai mari enumerăm aeroporturile din Madrid, Bilbao sau Barcelona.

Transportul naval

Dacă nu zburaţi direct spre una dintre insulele spaniole, puteţi ajunge acolo cu una dintre liniile maritime regulate. Acestea leagă Spania de Insulele Baleare şi cele Canare.