Spania - Mâncarea

(Pagini) > > > Mâncarea

Bucătăria spaniolă

Spaniolii sunt gurmanzi şi pun mare preţ pe mâncare.Porţiile sunt mari şi mâncarea gustoasă, dar uneori grea. Bucătăria este variată, deşi mai simplă decât pare la prima vedere. Nu putem vorbi despre o singură bucătărie  şi o împărţim în bucătăriile catalană bască şi andaluză.

Baza tuturor este carnea , iar cele mai uzitate adaosuri sunt uleiul de măsline şi usturoiul. Cunoscute sunt desigur, Tapas. Acestea sunt mici gustări care se pregătesc în nenumărate feluri. În zonele de litoral se servesc peşti şi fructe de mare.

În afara fructelor de mare sunt tradiţionale şi fripturile de vacă, homarii, platourile cu orez şi altele. Spaniolii gătesc cu plăcere amestecuri culinare.

Restaurantele le puteţi alege după nmărul de „furculiţe“, de la una la cinci, cele cu cinci, fiind cele mai bune. La o mâncare gustoasă se potriveşte şi ceva bun de băut. În Spania, acesta este vinul. Vinurile spaniole sunt vestite în întreaga lume, cel mai cunoscut fiind sherry, de care au băut şi piraţii. Puteţi să degustaţi şi unul dintre minunatele vinuri albe, catalane.