Spania - Mallorca

(Pagini) > > > Mallorca

Cea mai mare insulă din Baleară este Mallorca. De mulţi ani, aceasta îşi câştigă existenţa din fluxul turistic. A devenit chiar Mecca turismului iar uneori denumirea Mallorca este utilizată un clişeu snob. Adevărul este, că această însulă oferă tot ceea ce aţi putea să vă doriţi. O natură superbă, plină de formaţiuni stâncoase şi potecuţe, servicii la standarde ridicate, un număr mare de monumente, care sunt mărturie a unei istorii bogate ş nu în ultimul rând, cele mai curate plaje de la Marea Maditerană.

Puncte de interes

La nord-vestul insulei, se ridică munţii impunători Serre de Tramuntana, pe o distanţă de 88 km şi ating înălţimi de până la 1445 m. Aici, s-au păstrat o mulţme de cărări, care au devenit trasee montane. Mallorca  este, graţie litoralului său stâncos, un loc potrivit pentru scufundări. O altă atracţie sportivă o constituie alpinismul. Mallorca este în fapt cel mai mare vulcan din Mediterana. Regiunea etalează de asemenea, canioane şi cascade de poveste. Datorită reţelei calitative de trasee ciclistice, vin aici şi mulţi ciclişti , chiar profesionişti dornici să se antreneze.

O altă atracţie este oraşul Palma de Mallorca, cu o viaţă culturală bogată. Acesta reprezintă „cireaşa“ de pe tortul fiecărei vacanţe petrecute la Mallorca. În Palma de Mallorca se află un port, un aeroport şi multe monumente istorice, cum ar fi catedrala romano-catolică La Seu şi palatul islamic Amadunia. Pentru o plimbare, se potriveşte cu siguranţă promenada  Paseo Maritimo.

Cazarea şi vremea

Pe insulă, se află circa 1800 de unităţi de cazare de toate tipurile, de la hoteluri pretenţioase, până la mici pensiuni familiale. Pe timpul anului sunt 300 de zile însorite, însă desigur, vârful sezonului este pe timpul verii. Si din acest motiv este avantajos să veniţi aici, să zicem toamna, când vremea este de asemenea plăcută. Admiratorilor naturii li se recmandă toamna, septembrie în special, când aici totul înfloreşte. Clima este mediteraneană. Pe timpul iernii temperaturile sunt în jur de 12ºC, vara mercurul termomerelor urcă până la 30ºC, iar apa mării în jur de 25ºC.

Deşi aici este cald, Mallorca nu este o insulă uscată şi prăfuită. Peste tot cresc portocali, măslini şi smochini.

Alte informaţii

Frumoase sunt şi excursiile pe terenurile deluroase şi verzi. Prin Mallorca puteţi călători cu maşina, autobuzul sau trenul, iar pe drumurile de ţară, ciclismul este o relaxare. Pentru plimbări se pretează diferitele promenade care se află chiar pe litoral. Cea mai cunoscută este Passeig Anglada Camarassa-Voramar din Portu de PollenÇe. Pe insulă se vorbeşte mallorcheza, care este unul dintre dialectele catalanei.

Cel mai uşor se ajunge pe insulă cu avionul. Aeroportul Palma se află la 10 km de oraş. În afară de transportul aerian puteţi folosi transportul maritim, respectiv cursele regulate şi katamaranele. Acestea pleacă din Barcelona şi Valencia şi trec prin Ibiza. Călătoria durează de la patru până la zece ore.