Spania - Insulele Baleare

(Pagini) > > > Insulele Baleare

Insulele Baleare (Islas Baleares) se află în vestul Mării Mediterane, la est de Spania. Sunt alcătuite din insulele Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera şi alte insuliţe cum ar fi Cabrera.

Cea mai mare insulă este Mallorca. Insulele se numără printre cele mai îndrăgite destinaţii pentru petrecerea concediului la malul  unei mări cristaline, sub un soare strălucitor. În fiecare an, vin aici numeroşi turişti. Pe insulă trăiesc circa 500 000 de locuitori, în marea lor majoritate de origine catalană. Peste tot, puteţi comunica în spaniolă, însă localnicii vorbesc între ei în catalană.

Limbile oficiale sunt spaniola şi catalana. Centrul insulelor Baleare este superbul oraş Palma de Mallorca unde merită să vedeţi o serie întreagă de monument istorice , biserici şi muzee. Pentru călătorie, veţi avea nevoie numai de o carte de identitate valabilă. În întreaga regiune mediterană este tipică siesta, care are loc aproximativ între orele 13 şi 16, când unele dintre magazine, dar mai ales instituţile sunt închise.