Spania - Distracţia

(Pagini) > > > Distracţia

Viaţa de noapte

Ce este de făcut în Spania? Spania este o ţară temperametală ai cărei locuitori ştiu să se distreze. Toate programele se derulează în orele târzii din noapte. După cină, care se serveşte cel mai devreme la orele 21, începe viaţa în baruri şi în cluburi. În discoteci se merge abea după miezul nopţii. În afara acestora, puteţi merge şi în alte locuri pentru a dansa flamengo - dansul naţional spaniol, plin de pasiune şi energie, o privelişte fermecătoare şi plină de culoare. Veţi găsi cabaretele de flamengo în toate staţiunile de recreere. Spaniolii trăiesc cu plăcere viaţa de noapte, dar dimineaţa ar dormi mai mult. Ibiza şi Barcelona sunt renumite pentru viaţa lor nocturnă tumultuoasă, care nu se opreşte niciodată. Spaniolii, au motto-ul lor cunoscut „maňana“, care înseamnă ce poţi să faci astăzi, lasă pe mâine. Desigur, în ultima perioadă, această expresie a devenit mai mult un mit.

Opera, teatrul şi cinematografele

Dacă vă aflaţi într-unul dintre oraşele mari, o experienţă culturală poate fi o vizită la operă. Opera este foarte respectată de spanioli. Cele mai mari opere sunt în Madrid, Barcelona şi Sevilla. După operă, puteţi vizita un cinematograf pentru a viziona unul dintre filmele vestiţilor regizori spanioli, Pedro Almondovar sau Bigas Luna. Majoritatea filmelor internaţionale sunt dublate. Unele dintre filme sunt cu sonor original şi cu subtitrare în limba spaniolă.

Sportul - Luptele cu tauri şi fotbalul

O altă iubire a spaniolilor este fotbalul. În majoritatea baruilor, nu lipseşte televizorul, destinat tocmai vizionării partidelor de fotbal. Fotbalul este un sport naţional şi o componentă a culturii.

Din anii 80 ai secolului 20 se întoarce plăcerea pentru admirarea luptelor cu tauri, în cadrul cărora un bărbat se confruntă cu un taur, care a fost antrenat pentru arenă. Deşi nu fiecare spaniol îndrăgeşte acest obicei, arenele sunt adesea pline până la refuz. Admiratorii (aficionados) consideră arena care se umple de larma, temperamentul şi coloritul spaniol, ca fiind locul tradiţional al culturii spaniole.

Fiestas

Celelalte sărbători populare sunt cnoscutele fiestas. De ele sunt legate târguri, focuri de artificii, muzica şi carnavalurile. Aceasta este cu adevărat, o experienţă pentru maturi dar şi pentru copii, care vor putea să participe la toate acţiunile, de la festivaluri până la luptele cu tauri. Fiestas  au loc în mai multe locuri din Spania, în perioade diferite. De aceea, vă recomandăm să vă interesaţi din timp, despre locul de desfăşurare al unei fieste pe timpul vcanţei dumneavoastră în Spania.

Barcelona

Cu siguranţă, copiii vor fi atraşi de grădina zoologică din Barcelona, care este considerată a fi cel mai frumos parc zoo din Europa. Întreaga Barcelonă, este oraşul cu arhitectura neasemuită a lui A. Gaudi şi locul nenumăratelor monumente istorice, cum ar fi catedrala Sagrada Familia. Dacă iubiţi arta, nu ar trebui să omiteţi vizitarea muzeului cu tablourile lui El Greco, Velaquez sau Goya.

Litoralul

Pe litoral, puteţi alege dintr-o paletă largă de sporturi:scufundări, windsurfing, plimbări cu barca, golf, drumeţii sau tenis. Unele dintre hoteluri, pregăesc pentru clienţi diverse programe, cum ar fi: seri festive, cncursuri, spectacole folclorice, aerobice, nautice şi altele.