Tapas, degustări

Tapas, degustări
12.06.09 08:45:50

Tapas sunt bucăţi mici de mâncare, tipice pentru fiecare restaurant spaniol, bar sau vinărie. Patas pot fi  farfurioare cu felii de şuncă uscată, farfuriuţe cu măsline umplute cu diferite paste, farfuriuţe cu caşcaval, cârnaţi sau diferite preparate din peşte, farfuriuţe cu crochete, chifteluţe sau chiar farfuriuţe cu fructe de mare. 

Servirea de tapas provine din stilul de viaţă al spaniolilor. Localnicii sunt obişnuiţi să ia prânzul şi cina foarte târziu. Foarte des ies afară, stau împreună cu prietenii şi tocmai cu astfel de ocazii tapas sunt cele mai potrivite. 

Tapas sunt cele mai îndrăgite în Andalusia.  Alături de bere  sau vin  vi se vor servi măsline sau alte degustări. În cazul în care veţi dori  o extra porţie de tapas, nu veţi avea o alegere uşoară.  Vi se oferă felii de şuncă uscată, măsline umplute cu diferite minunăţii, cele mai gustoase feluri de caşcaval şi cârnăciori, mezeluri picante sau mai puţin picante, peştişori în sos, prăjite dar şi cu sos pe deasupra, crochete de peşte dar şi de legume, bule de carne şi diferite feluri de fructe de mare.  Şi în cele mai simple baruri veţi găsi tapas, ceva mai simple ca spre exemplu migdale sărate, măsline, omletă de cartofi sau ton din conservă.  

Doriţi "tapas" ceva  mai tipice? Atunci trebuie să gustaţi  "tortilla espanola" de cartofi. Este vorba despre o clătită de cartof, care are ca liant ouă bătute, toate acestea lăsate ulterior şi la cuptor, pentru o coacere mai bună. Se poate servi atât caldă cât şi rece.