Şunca Jamón Serrano

Şunca Jamón Serrano
09.04.10 11:21:41

Printre specialităţile culinare pe care trebuie neapărat să le gustaţi se numără şi excelenta şuncă spaniolă Jamón Serrano, preparată după o reţetă locală originală din carne de porc de cea mai bună calitate. În afară de carne – ingredientul de bază al acestui produs, Jamón Serrano mai conţine şi sare, grăsime de porc, precum şi unii aditivi şi conservanţi alimentari. 

Spaniolii consumă Jamón Serrano atunci când îşi doresc o cină uşoară, sau în locul brânzeturilor care însoţesc de obicei un pahar de vin. Se serveşte cu pâine sau fără, tăiată în felii foarte subţiri. Şunca e o gustare (în spaniolă „tapas”) ideală şi extrem de apreciată de consumatorii de vin.  
Spania este o ţară cu o gastronomie cu totul unică, din care face parte şi şunca Jamón Serrano. După părerea gastronomilor spanioli, această „minune culinară” se află pe primul loc printre produsele din carne porc în ceea ce priveşte calitatea. Jamón Serrano, în bucăţi de 5,5 până la 6,5 kilograme, se maturează o perioadă de 11 - 13 luni. Adevărata şuncă Jamón Serrano se vinde însoţită de certificatul E.T.G. „Jamon Serrano“, care atestă originalitatea. Dacă veţi vizita Spania, nu uitaţi să mergeţi la restaurant la un pahar de vin alb sau roşu, însoţit de această minunată specialitate spaniolă. Va fi o experienţă gastronomică unică.