Închirieri auto

12.07.11 13:23:35


În Spania funcţionează un număr relativ mare de firme de închirieri auto, marcate de obicei cu inscripţia „Rent a car“. Cele mai mari dentre acestea sunt Avis, Hertz şi Europcar. În ce priveşte preţul închirierii, este necesar să vă informaţi la faţa locului, acesta variind în funcţie de sezonul turistic, de situaţia cererii şi ofertei, precum şi de marca, dotările şi calitatea automobilului. De asemenea, depinde de tipul şi de durata închirierii. De exemplu, preţul închirierii pentru câteva ore va diferi de suma pe care o veţo plăti dacă doriţi să închiriaţi automobilul pentru o săptămână.

Condiţiile pentru închirierea automobilelor în Spania sunt următoarele: vârsta de minimum 21 de ani (minimum 23 în cazul motocicletelor), permisul de conducere eliberat în urmă cu minimum 12 luni, paşaport şi plata cu carte de credit, în majoritatea cazurilor în avans. Se poate plăti şi în bani lichizi, de obicei tot în avans. 

Înainte de a prelua automobilul, controlaţi starea acestuia, precum şi condiţiile contractuale – verificaţi dacă preţul închirierii include şi asigurarea auto, eventual limita acesteia, benzina consumată, dacă există un număr-limită de kilometri parcurşi etc.

Regulie spaniole de circulaţie sunt la fel ca şi la noi. Amenzile se plătesc pe loc şi sunt destul de ridicate. De asemenea, în Spania este strict interzisă folosirea telefonulul mobil la volan. 

Dacă vă veţi deplasa cu automobilul mai ales în oraşe, nu uitaţi că liniile albastre marchează zonele de parcare cu automate de plată. În zonele marcate cu galben parcarea este interzisă, ca şi la o distanţă de mai puţin de 5 metri de intersecţii sau pe contrasens. Atenţie la ridicarea automobilelor parcate ilegal – şi dumneavoastră vi se poate întâmpla!