Spania - Castilia

(Pagini) > > > Castilia

Castilia

Castilia şi-a dobândit denumirea de la zidurile ce apărau castelele construite aici. Se împarte în două regiuni distincte, respectiv Castilia - Leon şi Castilia - La Mancha, la care se mai adaugă Extremadur.

Castilia - Leon este o regiune de şes, pustie şi cu vreme rece. Bucătăria castiliană este bogată în carne, aşa că puteţi să gustaţi preparate din miel, purcel de lapte ori capră la cuptor. Cele mai mari oraşe sunt Salamanca, Leon, Segova, Avila şi Burgos, iar întreaga regiune este cunoscută pentru producţia de vinuri. Nu este însă prea des vizitată de către turişti, deoarece aceştia, preferă sudul înverzit şi plin de plaje nisipoase în locul unei zone aride şi uscate. Dar tocmai în această constă originalitatea Castiliei. Spre deosebire de oraşele care s-au adaptat valului de turism, aici aveţi ocazia să cunoaşteţi adevărata Spanie.

Cel mai vizitat loc este capitala Toledo, unde puteţi degusta o varietate largă de specialităţi preparate din carne de vânat. Pe întreg teritoriul Castiliei veţi vedea întinse culturi de viţă de vie şi de măslini.