Spania - Andaluzia

(Pagini) > > > Andaluzia

Andaluzia are o suprafaţă asemănătoare cu aceea a Portugaliei şi este cel mai dens populat şi mai arid dintre teritoriile autonome spaniole. Este formată din opt provincii: Cadiz, Granada, Huelva, Jaen, Cordoba, Almera, Malaga şi Sevilla.

Cele mai îndrăgite plaje

Andaluzia se poate mândri cu cele mai îndrăgite plaje spaniole. Probabil cea mai renumită, Costa del Sol s-a numit iniţial Lioralul însorit. Este situată în provincia Malaga, unde 99% din an, vremea este frumoasă. Serviciile de aici sunt la cele mai înalte standarde. Alte plaje cunoscute sunt Costa Blanca  „Litoralul  sălbatic“, Costa Tropical, denumită după pomii fructiferi tropicali cultivaţi în Granada sau Costa de Luz, pe ţărmul Oceanului Atlantic.

Granada

Provincia Granada poat fi considerată ca fiind cea mai diversificată. Aceasta a fost în trecut, ultimul bastion al Imperiului Musulman în Europa. În Granada puteţi ajunge cu avionul, pe aeroportul care se află la 17km distanţă de oraş. Un alt avantaj al Granadei este apropierea ei de cei mai frumoşi munţi ai Spaniei, Sierra Nnevada, cu cea mai mare altitudine în Mulhacen (3482m).

Capitala Sevilia

Capitala Andaluziei este Sevilia.  Aici este cea mai caldă climă din întreaga Spanie. Datorită istoriei sale bogate, Sevilia este plină de monumente. Cel mai renumit este , fără îndoială, Alcazar, palat folosit pe timpuri ca reşedinţă a emirilor. Tot aici puteţi admira şi palate gotico-renascentiste sau grădini impunătoare. Catedrala de acolo se numără printre cele mai mari din întreaga lume. În Sevilia a avut loc exoziţia mondială EXPO 92. Dacă veţi ajunge în acest oraş, în timpul sărbătorilor de Paşte, nu pierdeţi procesiunile pascale, care se numără printre cele mai frumoase din ţară.  Un alt loc important al Andaluziei este Cordoba, fost centru al Imperiului arab, astăzi loc al fermierilor şi agricultorilor.

Distracţiile

În general, despre Andaluzia se poate spune că, pe lângă experienţele culturale oferă şi o serie de posibilităţi sportive. Pe primul loc se află desigur, sporturile nautice, urmate de drumeţii, ciclism, golf şi tenis. Dacă nu iubiţi apa sărată de mare, puteţi să alegeţi dintre mai multe aquaparkuri. Serile din Andaluzia sunt  definite de cuvântul petrecere. Localnicii îndrăgesc petrecerile şi în fiecare seară ies în stradă. Tocmai de aceea, această parte a Spaniei reprezintă  căminul dansului infocat denumit flamengo.

O altă caracteristică a localnicilor este pasiunea pentru mâncare. Bucătarii locali sunt consideraţi a fi cei mai buni din lume. La baza preparatelor stau fructele de mare, toate felurile de carne, legumele şi vinul. Aici, se simte influenţa culturii orientale şi a celei ebraice Specialităţile locale sunt supele reci- gazpacho, salmorejo, omletele de cartofi tortilla şi tapas. Acestea se consumă împreună cu un vin andaluz. Andaluzia este cel mai mare producător de vin din Europa.